Others

Goodbye, office. Hello home

Goodbye, office. Hello home



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

The owners of this Valencian apartment of 1930, a marriage lover of vintage, they were clear about the objective they wanted to achieve with the reform: "To recover the original character of the house, which had been transformed into an office and that had lost all the elements that characterized the construction of the beginning of the century of the expansion of the city of Valencia, like floors, moldings, doors ... ". This is explained by the architects Isabel Roger Sánchez and Daniel González López, from the DG Architect Valencia studio, who accepted the challenge. In addition, in the list of needs of the couple, there was also that of dividing the house into two zones: one in which they lived throughout the year and another in which their children could stay when they visited them, "without modifying their habitual way of life ", they point out.

The 150 square meters of the floor They were divided into multiple spaces, which the architects removed to redraw a new, more current, functional and open plan. Thus, the rooms located on the main facades, with the viewpoint, were used for the couple's uses: a living room with study area, the kitchen with breakfast office and its bedroom with dressing room and bathroom en suite. The two bedrooms of their children and a bathroom were located at the other end, creating a separate area from the first.

The interior design project revolved around "returning lost character to housing," explains the duo. "In each of the spaces, all the elements have been worked, from the design of the floors and the choice of the roof moldings, to the design of each of the doors and windows." For the decoration they had the good eye of the owners and their selection of pieces vintage that have mixed with more current designs, resulting in a timeless, functional and ready to receive visitors interior.

www.dgarquitecto.blogspot.com.es
Photos: Mariela Apollonio www.fotografadearquitectura.com

It may interest you:

- A converted home office

- A floor of 60 m2 adapted to a family

- A cozy apartment with a fluid distribution

- A brilliant reform and impeccable interior design

Advertising - Keep reading under Past Gray

The DG Architect studio has reformed a Valencian Ensanche office to make it the home of a marriage. In the living room, TS Console coffee table by Gubi, Time sofa by Pianca, Gräshoppa floor lamp by Gubi and wall lamp by FLOS.

Back home

The architects have reinterpreted in a contemporary key the style of the early 1930s to restore the function of housing. The Danish sideboard is an original design by Gunni Omann.

Open spaces

The partitions that divided the floor into many spaces were demolished and more open and fluid areas were created. 60's dining table designed by Johannes Andersen.

Applied Boys

On one of the walls of the living room a study area has been installed, with a table designed by Isabel and Dani and chairs S32 model from Breure, edited by Thonet.

Open doors

Next to the living room, the kitchen and, in the background, the master bedroom.

The most important food

The kitchen has a breakfast area that serves as a passage to the master bedroom. The chairs are the Coco de Gubi model)

Front view

View of the succession of spaces: bedroom, kitchen and living room. Utility round mirror by Stellar Works.

Bedroom entrance

The owners wanted two different areas: one for their day to day and another independent for when their children visited.

Deserved rest

View of the bedroom A wall (with Birds in fliht sculpture by Curtis Jere) was installed to place the headboard and create a dressing area behind it. The bed is the Chambre bed by Stellar Works and the lamp is by Intueri ligth.

To stay blank

The bathroom of the master bedroom, with large format porcelain imitating Inalco marble.

Recover the past

The architects have chosen all the elements (floors, moldings, carpentry ...) to make this old office cozy.

Know how to take advantage

Custom cabinets have managed to get the most out of their 150 square meters.

Guest bathroom

Located in the area for children of marriage. The soil is a hexagonal stoneware of Hisbalit.

White and wood

A custom wooden wardrobe that contrasts with white.

Warmth

The wise use of wood has made these spaces more welcoming. In the back, in the living room, Bertoia Diamond Chair in Gold, by Harry Bertoia, edited by Knoll.

Charm of the past

The owners are design lovers vintage.

Good plant

The floor plan after the reform.