Others

An intuitive reform

An intuitive reform


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

The central location of this house, its unique location on a convent, and its possibilities encouraged its owner to embark on a reform, which entrusted to the decoration studio of Luisa Olazábal, responsible for converting it into a home. This involved starting from scratch, throwing unnecessary partitions and turning inside to orient the rooms towards the street and leave the access gallery in an interior plane. The result is ambivalent spaces such as being, with two chat rooms open to the dining room and a work area located between them.

The bond of union? The light flowing through the openings and the fixed kitchen window. For nothing to reduce clarity, the walls, the woodwork and the doors of original frames were painted to match, in broken white. As a counterpoint, the floor was coated with a wear-resistant Amtico vinyl floor that reproduces the wood finish and provides warmth. The owner confesses that she loves strong contrasts, so she chose to combine antique furniture given by friends and family -as a vintage-style wink- with current accessories and intense colors. With success, a methacrylate table looks next to an antiques desk.

An interior corridor communicates the rooms of common use: the kitchen, the dining room and the adjoining lounge. Precisely, the kitchen took full advantage of a small space, with a fixed window through which natural light arrives, and with white laminated furniture. The long steel handles and the socket that protects the wall of the cooking zone, in the same finish, resemble the kitchens for industrial use. In the reform the sense of the original distribution was reversed to locate the rest area - composed of two bedrooms with their respective bathrooms - next to the windows. The main room has an integrated bathroom with shower, toilet and sink. Once again in this room, the mixture of styles and finishes, which mark the general decoration, achieve the balance and calm desired for this environment.
In the youth room, of generous dimensions, a tailored solution was projected, which did not reduce amplitude, despite having three beds. On a platform about two meters deep, two of the beds were placed in parallel and the third, in a loft, leaves play space.

Advertising - Keep reading under Salon

Two openings without doors allow the passage of light that seeps through the living room balconies from the gathering area to the dining room. The mix of styles that defines the house and prints a bohemian chic veil very suggestive of the environments. All designed to be enjoyed calmly. FLAT>

Dinning room

The sofa, in the Elizabethan style, gives personality to a space where the round table does not clash with the chrome lamp in the 50s, the rustic chair or the swivel seats with velvet cushions. Dining table model Dockstad, from Ikea. FLAT>

Bohemian hall

When in the same environment traditional pieces share space with others of current design and the materials are associated without clashing, the result is enriching and very personal. Photographs by Brocar. Sofa, knocker. Armchairs and sideboard, for sale in Ikea. FLAT>

Work shelving

The built-in design of the plaster library, by Luisa Olazábal, is symmetrical but very functional since it enhances the storage of the room without reducing space. FLAT>

Open kitchen

To get the natural light of the living room to reach the kitchen, it was communicated through a partition with a fixed window. In this way the worktop is perfectly illuminated during the day. To make the most of this space, without access doors, a U-shaped distribution was chosen. Ceiling lamp, for sale in Ikea. FLAT>

Union dining room

The dining room is located in the area that used to be the hall of the house, which was very spacious, so after the reform it was given a more practical function. Although it is connected to the kitchen and the adjacent room, it maintains its independence thanks to the partition walls, which have been respected. Being next to the entrance door to the house, its decoration could not hinder the passage, so a round white table and light-looking chairs were chosen. FLAT>

Child's bedroom

With a custom solution, and taking advantage of the height of the roofs of the house, in this children's bedroom for three, a structure was installed that includes three beds: two on a platform, on the floor, and the third, on another fixed base to the wall. White is the protagonist, but he is encouraged by a shy note of color, present in the textiles that dress the three beds. FLAT>

Main bedroom

At a glance you can see the fusion of styles that mark the decoration of this room, as in the rest of the house. To avoid diminishing clarity, the windows were dispensed with. The combination of natural woods and lacquers in the furniture and the touch of color in the textiles were mixed in perfect proportions to achieve a balanced result. Vase and tray, by Aldaba. FLAT>

Integrated washbasin

The sink, located in the bedroom, recovers the aesthetics of the old dressers thanks to the antique mirror. Quilt by Antennae. Cushions, by Aldaba. FLAT>

Sculptural vases

They have ceased to be simple supports for flowers ... The new models become pieces of desire and some, generous measures, authentic sculptures. In this bedroom, vase of Aldaba. + SCULPTURE Vases>
FLAT>

Bathroom with two sinks

The house has another bathroom in which a flying furniture with two countertop basins was installed. All with an impeccable aesthetic, in white. Aida washbasin, by Bellavista. Furniture made by Luisa Olazábal's studio. Symbol taps, from Vilafranca. FLAT>

HOUSE PLAN

One of the achievements of the reform was to eliminate areas of passage, such as the hall, and convert them into functional spaces. Opening of spaces through openings without doors and fixed leaf windows that visually communicate the environments and allow the light to be distributed.